homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 252.291 Euro gedoneerd!
Teams: 34

Wat is HomeWalk?

Met elkaar iets geweldigs neerzetten, elkaar er doorheen slepen, lachen, bikkelen, doorbijten en vechten tegen de elementen. Dát is HomeWalk: de sponsorwandeltocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2022 trekken de HomeWalkers voor het eerst door Nederland. Deelnemers wandelen dan met zelfgekozen teams 120 km in 24 uur en laten zich sponsoren voor de Huizen en vakantiehuizen. Zo zorgen we er samen voor dat families dicht bij elkaar kunnen zijn.

Je wandelt deze 120 kilometer tellende HomeWalk in estafettevorm. Je wandelt met twee teamleden een etappe. Een team bestaat uit maximaal 10 wandelaars, die elkaar afwisselen op de checkpoints. Er zijn zes etappes van 20 kilometer. Ook heeft een team vijf begeleiders.  

Naast de lange afstand is het een extra uitdaging dat je ’s nachts wandelt, want HomeWalk is 24 uur non-stop. De zorg voor een ernstig ziek kind gaat immers ook non-stop door. Het bikkelen gedurende de nacht wordt door veel deelnemers als een bijzondere uitdaging ervaren.  
 
Goed verzorgd en onvergetelijk  
Niet alleen bij de start en finish, maar ook op de diverse checkpoints onderweg wordt flink uitgepakt om van HomeWalk een onvergetelijk evenement te maken. Zo zijn er voldoende faciliteiten om even uit te rusten, bij te tanken of je te laten masseren. De HomeWalk-route zal je niet zomaar vergeten! Ook is er altijd iets te eten: een warme maaltijd, ontbijt, fruit, soep, pannenkoeken of andere welkome snacks. Om nog maar te zwijgen van de nodige support in de vorm van muziekbands, betrokken vrijwilligers en juichende mensen. 

Iedereen kan meedoen 
Een HomeWalk-team bestaat uit 10 wandelaars. Daarnaast heeft ieder team minimaal vijf begeleiders die niet meewandelen. Ook minder sportieve vrienden, collega's, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. Ieder teamlid is even belangrijk.  Denk aan een PR- en social media manager, logistiek manager, fondsenwerver en een materiaalman. En dat maakt HomeWalk extra bijzonder. 

Kosten 
De kosten om deel te nemen aan HomeWalk zijn € 75 voor wandelaars en € 25 voor begeleiders. De teams werven minimaal € 7.000 aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen en zorgen er zo voor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Als jouw team dit bedrag bij elkaar heeft, is jullie startbewijs een feit en kunnen jullie van start in 2022! 

HomeRun & HomeRide in 1 minuut

HomeRun & HomeRide in 3 minuten