homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 424.417 Euro gedoneerd!
Teams: 34

Voor wie is HomeWalk?

Iedereen kan meedoen aan HomeWalk. Ervaren wandelaars, maar ook mensen die nog nooit zoveel kilometers hebben gewandeld. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Ook vrijwilligers en teambegeleiders zijn onmisbaar om van HomeWalk een succes te maken.

Als HomeWalker wandel je met een zelfgekozen team, dwars door de mooiste delen van Nederland. Doorgewinterde wandelaar of niet, in aanloop naar HomeWalk helpen we je graag op weg met trainingstips en een PreWalk. 

Geen wandelaar? Geen probleem! 
Een team kán niet zonder begeleiders. Als begeleider - of je nou teamcaptain, materiaalman of social media manager bent - ben je net zo belangrijk als de wandelaars zelf. Net als de wandelaars maak je een persoonlijke pagina aan op homewalk.nl om je steun aan het team bekend te maken en fondsen te werven. 

 • Teamcaptain 
  Jij bent de leider van het team en je bent het aanspreekpunt voor de organisatie, voor en tijdens HomeWalk. Jij bepaalt wie er wanneer wandelt in het team en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is over HomeWalk. Je bent de motivator in de zware momenten en het kloppende hart van het HomeWalk-team. 
 • Verzorger
  Maak je de lekkerste broodjes voor onderweg of ben je het massagetalent dat de benen van de wandelaars soepel kan houden? Weet je bovendien hoe jij de wandelaars op kunt beuren als ze er even doorheen zitten? Dan ben je onmisbaar in het team. Neem voor de zekerheid de verbanddoos mee in de auto. 
 • Manager fondsenwerving 
  Je bent een netwerker pur sang en haalt sponsorbedragen op bij bedrijven en particulieren. Samen met je teamgenoten bedenk je acties en sponsorvoorstellen. Je vindt het leuk om (eventueel samen met kinderen) sponsoracties te organiseren; in de straat, op de braderie of bij de sportclub. 
 • Materiaalverzorger 
  Je bent verantwoordelijk voor het vervoer en het materiaal. Je bent de rots in de branding bij pech onderweg. Met de teamauto ben je altijd binnen dertig minuten afstand van de wandelaars. 
 • PR- en social media manager 
  Jij beheert de actiepagina van het team en eventueel ook jullie eigen website. Je plaatst regelmatig nieuwsberichten en foto's van trainingen, sponsoracties of publiciteitsstunts. Je zorgt voor lokale en regionale bekendheid van het team en HomeWalk via bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Ook sta je de lokale radio of televisiezender te woord. Zij willen vaak maar al te graag een item over HomeWalk uitzenden. 

Écht iedereen kan meedoen 
Kortom, ook minder sportieve vrienden, collega's, partners, ouders en kinderen kunnen meedoen als volwaardig teamlid met een eigen functie. En is een van bovenstaande teamfuncties niets voor jou? Dan ben jij misschien een van de veelzijdige  vrijwilligers die we zoeken. Zonder hen geen HomeWalk. 

Kom in actie samen met collega's
Teams zijn er in verschillende samenstellingen: familieteams, vriendenteams of burenteams, maar ook teams bestaande uit collega’s! Voor dit soort teams zijn er namelijk veel voordelen om mee te doen aan HomeWalk. Lees meer over de voordelen voor organisaties.