homeride 25 & 26 juni 2022
kinderfonds

Log in

Al 421.948 Euro gedoneerd!
Teams: 34

Nieuws

HomeWalk 2021 @Home

29 April 2021

HomeRide, HomeRun en HomeWalk vinden op 26 en 27 juni 2021 plaats als @Home-editie. Door het hele land gaan deelnemers, in hun eigen omgeving en in estafettevorm, 24 uur lang fietsen, hardlopen en wandelen. Dat doen ze individueel, in groepjes of met het hele team (afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen).

Het openingsplan van de overheid geeft onvoldoende zekerheid om een veilig en verantwoord fysiek evenement te kunnen organiseren. Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft dit besluit genomen na een zorgvuldige afweging. Uiteraard stonden hierbij de gezondheid en veiligheid van deelnemers, vrijwilligers, fans en andere betrokkenen voorop.

Samen met de ruim 1.400 ingeschreven deelnemers gaat de organisatie van HomeWalk, HomeRun en HomeRide er in het laatste weekend van juni een onvergetelijke editie van maken. Het event is live te volgen via HomeRadio: 24 uur lang radio met onder andere verslag van het gezamenlijke start- en finishmoment, razende reporters die teams bezoeken en natuurlijk sporters en begeleiders die vertellen over hun HomeWalk, HomeRun en HomeRide @Home. Ook werken we aan een app waarmee teamgenoten het estafettestokje aan elkaar doorgeven. Zo sporten ze op afstand, maar wel met elkaar verbonden. Mede dankzij de sportieve inzet van alle team hebben zieke en zorgintensieve kinderen hun ouders, broers en zussen altijd dichtbij.

Online informatiebijeenkomst

Hoe HomeWalk, HomeRun en HomeRide @Home er verder uit komen te zien? Daar werken we als organisatie op dit moment hard aan. Dinsdagavond 18 mei om 20.00 uur is er een online informatiebijeenkomst waarin we meer over de concrete invulling van het weekend vertellen. Aanmelden voor deze online bijeenkomst kan door hier je gegevens achter te laten.

Vijf veel gestelde vragen

1. Waarom is er gekozen voor HomeWalk, HomeRun en HomeRide @Home?
Het openingsplan van de overheid geeft onvoldoende zekerheid om een veilig en verantwoord fysiek evenement te kunnen organiseren op 26 en 27 juni. Het gepresenteerde plan staat pas evenementen toe vanaf stap 4, die onder voorbehoud in gaat op 16 juni. Naar alle waarschijnlijkheid gelden er voor deze evenementen verschillende voorwaarden. Omdat niet zeker is dat deze versoepeling inderdaad per 16 juni plaatsvindt en omdat niet duidelijk is welke voorwaarden zijn verbonden aan het organiseren van een evenement, kan het Ronald McDonald Kinderfonds niet garanderen dat zij een veilige, verantwoorde en gezonde fysieke editie van HomeWalk, HomeRun en HomeRide  kan organiseren op 26 en 27 juni 2021.

2. Waarom wachten jullie niet met het nemen van het besluit?
Om een veilig en verantwoorde HomeWalk, HomeRun en HomeRide  neer te zetten, heeft de organisatie voldoende voorbereidingstijd nodig. Deze tijd is nodig om de veiligheid en gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, fans en andere betrokkenen te garanderen. Door het besluit langer uit te stellen, kan de veiligheid en gezondheid tijdens een fysiek event niet worden gegarandeerd.

3. Waarom kunnen HomeWalk, HomeRun en HomeRide  niet worden verplaatst naar het najaar?
HomeWalk, HomeRun en HomeRide  is een 24-uurs-event, waarbij ook ‘s nachts gefietst, hardgelopen en gewandeld wordt. Onze planning in juni is daar ook op afgestemd, omdat de nachten dan het kortst zijn. Daarnaast is de kans op slechte weersomstandigheden in het najaar groter. Veiligheid van ons event staat altijd voorop. Ook bieden de huidige ontwikkelingen rond het coronavirus geen garantie dat er in het najaar wel een fysiek evenement georganiseerd kan worden.

4. Hoe maken we onze route? Kunnen jullie daarbij helpen?
Jazeker! We werken momenteel aan een app waarmee digitaal het estafettestokje kan worden doorgegeven en waarmee je ook routes in jouw omgeving kan uitstippelen. Daarnaast kunnen we jullie helpen bij het handmatig plannen van een route. Tijdens de eerstvolgende online bijeenkomst geven we je tips hoe je deze zelf, of met hulp, kan plannen.

5. Wat zit er dit jaar in het teampakket?
In het teampakket vinden jullie alles om er een onvergetelijke HomeWalk @Home van te maken. Teams ontvangen een fun-pakket met daarin onder andere materiaal om jullie eigen start- en finishfeestje te bouwen, medailles en een attentie van hoofdsponsor McDonald’s. Sporters ontvangen een HomeWalk-shirt. Jullie kunnen 24 uur lang luisteren naar HomeRadio en daarnaast werken we aan een app waarmee digitaal het estafettestokje kan worden doorgegeven aan teamgenoten. De verdere invulling van het fun-pakket wordt op dit moment uitgewerkt. Zodra hierover meer bekend is, lees je dit via de digitale nieuwsbrief en de social media kanalen van HomeWalk.

Contact

Heb je na het lezen hiervan nog vragen? Neem dan contact met ons op via: info@homewalk.nl of 088 - 221 90 05. Uiteraard is er tijdens de eerstvolgende online informatieavond ook ruimte voor het stellen van al jouw vragen.

Meer nieuws